RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Путінське росЗМІ відповіло на французький сюжет про його брехню: опубліковано відео

Телеканал "Росія" у відповідь на програму Le Petit Journal французького телеканалу Canal+, в якій показано, як російська пропаганда відверто бреше в ефірі у зв'язку з подіями у Франції, створив ще один сюжет.

Відео з "відповіддю" французам опубліковано на YouTube.

"Якщо чесно, відповідь слабенька. Вона розрахована виключно на внутрішню аудиторію каналу, на тих, хто не бачив повністю французький сюжет і не знає, в чому французи звинуватили російську пропаганду. Нагадаю, основне звинувачення було в тому, що Кисельов змішав зовсім різні події (протести проти зміни трудового законодавства та міграційна криза), а також занадто вільно передав слова людей. І ось канал "Росія" підготував відповідь, де виклав розширену версію інтерв'ю, щоб підтвердити, що ніякої брехні та маніпулювання не було. Але при детальному розборі виправдань звинувачення тільки підтверджуються", - пише на своєму сайті відомий російський журналіст і блогер Ілля Варламов.

Він, зокрема, звертає увагу на епізод з нібито захопленням мігрантами ліцею.

"На 8-й хвилині "Росія" виправдовується за захоплений біженцями ліцей. Як це було в оригінальному сюжеті:

"Коли кількість приїжджих до Франції пішла на тисячі – і це тільки тих, яких встигали рахувати, – французька влада почала звільняти для них ліжка, кімнати, а потім і цілі будівлі. Північний схід Парижа. Мігранти притягли тюки просто до ліцею Жана Каре, де навчалися діти 15-16 років. У дворі натягнули мотузки, тут же розвісили те, в чому приїхали: штани, шкарпетки. Спальню організували у фізкультурному класі. Їх вдавалося вигнати тільки бійцям спецназу. До ранку вони поверталися. Коли кількість біженців у школі перевищила тисячу, французька влада закрила школу та залишила будівлю приїжджим. Року не минуло – приїжджі окупували сусідній ліцей. Вже не скромничають. Поліцейські звикли".

Французи подивилися це і сказали, що історію з ліцеєм канал "Росія" вигадав. Але канал "Росія" продовжує стояти на своєму:

"Ось, французька газета пише, що центр Каре прийняв 150 мігрантів! Наша неточність полягала в тому, що ліцей був закритий у 2011 році, але факт залишається фактом: будівлю, в якій раніше навчалися школярі, було захоплено мігрантами, а тепер остаточно ним передано, що ми і показали у своєму сюжеті".

Ну окей, виявляється, замість тисячі мігрантів приїхало тільки 150, буває. Я теж іноді плутаюся в числах, коли в них більше двох цифр. Але з оригінального сюжету очевидно випливає, що бридкі мігранти захопили ліцей, де дітки вчилися. Насправді ж це було занедбане приміщення, яке переробили під центр для біженців", - зазначає Варламов.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі соціальних мереж називають відмінною роботою сюжет на французькому телеканалі з викриттям путінської пропаганди.