RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Британська спортсменка влаштувала демарш через допінг-скандал з Росією

Британська списометальниця Голді Сейерс заявила про намір пропустити Олімпіаду в Ріо-2016, якщо російські спортсмени будуть допущені до змагань.

Її слова наводить BBC Sport, передає Лента.ру.

"Думаю, що відсторонення збірної Росії має залишитися в силі. Я навіть готова сказати, що не буду виступати в Ріо, якщо збірна Росії буде допущена. Я розумію, що сама вкраду у себе можливість поборотися на ще одній Олімпіаді", — заявила Сейерс.

33-річна британка може отримати бронзову медаль Пекіна-2008 у разі дискваліфікації росіянки Марії Абакумової, у якої після перевірки, проведеної за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету (МОК), була знайдена позитивна допінг-проба.

"Моя кар'єра могла скластися зовсім по-іншому, якби я завоювала тоді медаль, в цьому немає сумнівів. Це не те ж саме, що отримати медаль поштою", — сказала Сейерс.

Нагадаємо, 24 травня МОК повідомив Олімпійський комітет Росії про те, що 14 російських атлетів, включаючи списометальницю Марію Абакумову, підозрюються в застосуванні заборонених препаратів на Іграх 2008 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський актор Михайло Єфремов підірвав мережі віршем "Айболить", в якому в сатиричній формі розповідається про серії гучних допінгових скандалів навколо спортсменів з Росії.