RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В України трапився скандал з ООН через СБУ

Члени Підкомітету ООН з попередження тортур були змушені перервати свою поїздку по Україні, оскільки їм відмовили в доступі в деякі місця позбавлення волі або тимчасового утримання людей під вартою, які знаходяться під управлінням Служби безпеки України.

Про це повідомляють на сайті "Центр новин ООН".

"Ця відмова в доступі є порушенням зобов'язань держав-членів, прийнятих у рамках Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань. Нам відмовили в можливості відвідати деякі місця, в яких, згідно із серйозними повідомленнями, люди утримуються в ув'язненні та піддаються катуванню або нелюдському поводженню", - заявив голова делегації Підкомітету Малькольм Еванс.

Спочатку візит делегації, який розпочався 19 травня, повинен був завершитися 26 травня, однак члени Підкомітету вирішили перервати поїздку.

Експерти ООН також заявили, що Україна повинна виконувати свої зобов'язання з Факультативного протоколу, який вона ратифікувала в 2006 році. Вони висловили надію на конструктивний діалог з урядом України про відновлення візиту в найближчому майбутньому.

"СБУ не пустила підкомітет ООН у два свої управління через присутність у місії росіянина", - повідомляють у Twitter "Громадське ТБ", посилаючись на першого заступника министра юстиції Наталію Севостьянову.

Як повідомляв "Апостроф", на початку поточного року виник скандал через те, що в Лук'янівському СІЗО за два тижні померло одразу кілька ув'язнених.