RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

G7 прийняла резонансне рішення щодо санкцій проти Росії

Учасники саміту G7 пригрозили посилити санкції проти Росії, якщо вона не буде виконувати мінські угоди.

Про це йдеться в підсумковій декларації саміту "сімки", повідомляє ТАСС.

"Термін дії санкцій пов'язаний з повною реалізацією Росією мінських угод. Санкції можуть бути зняті, коли Москва виконає ці зобов'язання", — наголошується в декларації.

"Ми також можемо прийняти додаткові обмежувальні заходи в цілях підвищення витрат для Росії, якщо її дії цього потребують", — зазначено також у документі.

"Ми визнаємо важливість продовження діалогу з РФ в цілях забезпечення взятих нею на себе зобов'язань і норм міжнародного права для досягнення всеосяжного стійкого і мирного врегулювання кризи", — йдеться в декларації.

Протягом першого дня саміту сторони зачіпали тему санкцій щодо РФ. Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила думку, що говорити про їх скасування ще рано, а голова Європейської ради Дональд Туск стверджував, що країни ЄС ухвалять рішення про продовження обмежувальних заходів. Термін дії європейських санкцій закінчується 31 липня. Питання про їх продовження поки не обговорювалося.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно глава Євроради Дональд Туск заявив, що Європейський союз залишить економічні санкції проти Росії, поки їй не будуть в повному обсязі виконані мінські угоди.

У той же час російське ЗМІ повідомили, що Євросоюз нібито може в кінці року частково скасувати санкції проти Росії.