RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У США повідомили про розробку нової зброї для стримування РФ: у путінців істерика

Стаття американського видання Wall Street Journal про нову суперсучасну електромагнітну гармату США, яка може знадобитися для стримування Росії і Китаю, викликала істерику у багатьох прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна.

Як передає РБК, зброя, яку американське видання називає також "супергарматою", не вимагає ні пороху, ні вибухових речовин. Вона розганяє снаряд з допомогою електромагнітних рейок, а швидкість боєприпасу може досягати більше 1,5 км в секунду.

Зазначимо, що всього за кілька годин з моменту публікації новина про суперсучасному зброю США, опублікована російським виданням "Lenta.ru" набрала понад 500 коментарів.

"Витратили за 10 років 1,5 мільярда доларів, з їх то зарплатами, тобто на нашу олімпіаду можна 33 рельсотрона з нуля розробити (якщо брати саму скромну цифру в 50 млрд). Ще приклад - навіть міст в Крим дорожче > ніж в 2 рази, 3,5 млрд $. ЧС з футболу - ще 10 мільярдів $, ще 6,5 рельсотронів у топку. Рогозін здається прорахувався, відстаємо навіть не в 9 разів. Дякуємо Путену і його дружкам", - обурюється користувач з ніком Кись.

"Може зараз це лохотрон рейковий, але якщо піндоси візьмуться, то зроблять це швидше наших і кінець тоді всім цим МІГам і СУ і всім ракетам. Все потрапляє на нашій території швидкість 20 км/сек - це не хрін собачий!", "Історія нічому не вчить. У фашистській Німеччині теж були розроблені і побудовані гігантські рейкові гармати - Дора і Товстий Густав. Не допомогло", "Railgun, як гордо і страшно звучить, Але насправді це гармата, яка стріляє металевими болванками, за допомогою магнітної тяги", - пишуть інші користувачі в коментарях.

Також ситуацію прокоментував прокремлівський журналіст Володимир Соловйов.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін визнав, що Росія не зможе наздогнати США в космосі, вказавши на те, що РФ відстає у цій сфері від американців в 9 разів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ