RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандал між Туреччиною та Німеччиною: у Путіна заявили про вирок для Ердогана

Перший віце-спікер Держдуми РФ, перший заступник голови ЦК КПРФ Іван Мельников заявив, що визнання німецьким парламентом геноциду вірмен Османською імперією в 1915-1916 роках свідчить про політичний вирок, винесений Євросоюзом президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану.

"Думаю, це "чорна мітка" пану Ердогану від Німеччини, а в її особі, по суті, від всього Євросоюзу", - сказав він, передає "Інтерфакс".

"Справа не тільки в геноциді вірмен, інакше б нинішнє рішення було прийнято раніше - тут і прагнення дати витверезного ляпаса цьому лідеру, який переплутав епохи", - заявив Мельников.

На його думку, таке рішення Бундестагу "навряд чи поверне президента Ердогана в реальність, він замішаний в таких справах і такий впертий, що робити висновки потрібно насамперед турецькому народу".

"Важливо розуміти, що для Німеччини це не дрібниці, там значна кількість мігрантів з Туреччини, багато хто живе вже не перше покоління. Якщо Німеччина йде на такий крок, значить, політичний вирок Ердогану винесено", - сказав віце-спікер Держдуми.

Як повідомляв "Апостроф", в соціальних мережах пожартували з приводу того, як російська пропаганда буде реагувати на відкликання Туреччиною свого посла з Німеччини у зв'язку з прийнятим парламентом Німеччини рішенням по геноциду вірмен.