RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Конфлікт України і Туреччини з фурами: міністр зробив заяву

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив про те, що транспортний конфлікт з Туреччиною благополучно вирішено.

Про це Омелян написав на своїй сторінці в Facebook.

"Ситуація з українськими перевізниками, які мали в останні дні певні незручності при перетині турецького кордону, врегульована! Хочу висловити особисту подяку послу Туреччини в Україні, який, незважаючи на вихідний день, оперативно надав допомогу", — зазначив міністр.

"Наступного тижня проведемо додаткові консультації з турецькою стороною з метою уникнення подібних випадків у майбутньому. Разом з тим, ця проблема має і системний характер. Маємо велику кількість дозволів на міжнародні перевезення, які "гуляють" на руках і стають джерелом корупції, замість того, щоб бути в роботі", — стверджує Омелян.

"Трапляються випадки, коли українські перевізники скаржаться на відсутність можливості перевезти вантаж в іншу державу, а наші країни-сусіди зазначають, що "на руках" в українських перевізників ще велика кількість невикористаних дозволів. З завтрашнього дня Юрій Лавренюк, Єгор Стефанович та Ноняк Михайло почнуть роботу з перекладу 100% такої документації у режим електронної послуги, он-лайн обміну даними з митницею України та країн-партнерів щодо реальних перетинiв українського кордону і суворого покарання тих перевізників або недобросовісних осіб, які створюють штучний дефіцит. Яника Мірило — митниця за тобою!" — додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Туреччина відмовилася пропускати через кордон українські фури, ця звістка викликала бурхливу радість у путінцев.