RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії вказали на явну ознаку зв'язку Путін з IДIЛ

Російський політолог Станіслав Бєлковський заявив, що президент РФ Влдимир Путін пов'язаний з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", також вiдомим як IДIЛ.

Про це Бєлковський розповів в інтерв'ю Delfi.

"Путіну треба якось розвивати свою операцію з примусу Заходу до любові. Його не цікавить ні Україна, ні Сирія як така, що його цікавлять переговори з Заходом і визнання Путіна в якості основного суб'єкта в цих переговорах. Він хоче повернутися в ялтинсько-потсдамський світ", — стверджує політолог.

"Поки не виходить. Він намагався домогтися цього спочатку за допомогою України. Не вийшло. Він намагався цього досягти з допомогою Сирії. Це теж поки не вийшло, незважаючи на помпезний концерт в Пальмірі. До речі, до цих пір незрозуміло, хто гарантував безпеку цього концерту, що проходив прямо біля підніжжя ИГИЛа", — нагадує Белковський.

"Путін пустив туди своїх найближчих друзів, всесвітньо відомих художників без того, щоб гарантувати їм безпеку? Немає. Це ще раз наводить на думку, що офіційна комунікація між Росією і IДIЛ існує. Тому будуть якісь нові зусилля. Вони можуть бути в Україні, в інших місцях, в Нагірному Карабаху", — вважає російський політолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше британський телеканал Sky News оприлюднив результати свого журналістського розслідування, які свідчать про співробітництво сил президента Сирії Башара Асада з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (IДIЛ).