RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Гучне затримання француза в Україні: з'явилися пояснення від Франції

У французькій прокуратурі заявили, що затриманий в Україні громадянин Франції, який підозрюється в підготовці серії терактів під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016, швидше за все, є контрабандистом, а не терористом.

Про це повідомив Reuters прокурор міста Нансі Тома Пизон, передає Медуза.

"Цей молодий чоловік невідомий французькій розвідці, і органи юстиції схиляються до кваліфікації справи про контрабанду зброї", — повідомив він.

За даними Reuters, під час обшуку у затриманого була знайдена футболка з логотипом ультраправої партії "Оновлення Франції" (Renouveau français). Її представник заявив, що в партії "ніколи не чули" про затриманого, і що такі футболки продаються в інтернеті. Також при обшуку були знайдені речовини, які можуть бути використані як для створення вибухівки, так і для добрив, повідомляє агентство.

Представник французьких влади на умовах анонімності заявив, що уряд не може підтвердити оприлюднені Україною подробиці справи, і підтвердив початкові підозри інших чиновників, що Київ міг зрежисирувати інцидент заради власних інтересів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак заявив про операцію його відомства, результатом якої стало запобігання на території Франції серії терактів під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.