RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Офшорні скандали: з'явилися подробиці про літак Порошенка в Австрії

В Австрії розповіли про те, як президент України Петро Порошенко надавав свій приватний літак в користування іншим українським бізнесменам, які розраховувалися за чартерні перевезення через офшорні рахунки.

Про це пише Deutsche Welle.

У Федеральному відомстві кримінальної поліції Австрії повідомили, що зараз правоохоронні органи розслідують 14 кримінальних справ проти українців за підозрою у відмиванні грошей. Як стало відомо з відповіді міністерства юстиції на депутатський запит парламентарія Йоганнеса Хюбнера, на підставі заяв шести австрійських банків про підозру у відмиванні коштів відкриті, зокрема, дві кримінальні справи прокуратурою Вени і одна справа Антикорупційною прокуратурою. Хюбнер у своєму запиті до австрійського міністерства юстиції в лютому цього року звернув увагу правоохоронних органів на сумнівні фінансові операції, пов'язані з оточенням Петра Порошенка. Йдеться, зокрема, про реєстрацію в Австрії приватного літака, яким до президентства літав Порошенко, і надання цього літака в користування іншим українським бізнесменам, які розраховувалися за чартерні перевезення через офшорні рахунки.

"Цей літак був оформлений на австрійську компанію JB Park. Згідно з даними фінансової звітності компанії, яка є в розпорядженні редакції, через неї пройшли, щонайменше, 26 мільйонів євро. При цьому 17 мільйонів були взяті в борг в офшорній материнської компанії Euro Business Investments LTD з Британських Віргінських Островів на безповоротній основі. Таким чином, гроші, проведені через офшори, ймовірно, осіли в Австрії. На компанію Euro Business Investments LTD оформлений також крохмальний завод у Німеччині, яким управляють українські компанії, що входять до бізнес-імперії Петра Порошенка. З Німеччини щорічно виводяться мільйони євро на рахунки офшорних компаній, які формально належать Сергію Зайцеву — заступникові генерального директора корпорації "Рошен" і другу Порошенка", — наголошується в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти здійснили нове розслідування щодо офшорів президента України Петра Порошенка.

Кількість коштів, які були виведені з України в офшори, становить близько двох ВВП країни.