RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Соцмережі підірвало відео про божевілля національної ворожнечі

Відеоролик про те, як люди, впевнені у своїй національній приналежності та неприязні до певних народів, змінюються, дізнавшись, що їхнє ДНК різноманітніше, ніж вони думали, став шалено популярним у мережі.

Відео було опубліковано на YouTube, де вже зібрало майже 3,5 млн переглядів.

У ролику, зробленому турсервісом Momondo, показано, як представники різних націй дізнаються, що в них тече кров ворогів, повідомляє Lenta.ru. В експерименті брало участь 67 осіб, серед них англієць, француженка, росіянка, ірландець, курдянка, кубинець, бенгладешец. На початку випробування їх запитали, хто вони за національністю, до кого відчувають неприязнь і чому.

Фахівці взяли пробу їхньої слини, а через деякий час запросили молодих людей для оголошення результатів ДНК-експертизи. Результати вразили учасників експерименту: дівчина-курд дізналася, що в ній тече кров турків, а англієць, який заявив про ненависть до німців, — про своє німецьке корiння.

Француженка, яка брала участь у дослiдi, зазначила, що такий тест повинен бути обов'язковим для всіх на планеті. "Тоді б не було у світі екстремізму, якщо б люди знали про своє коріння", — зазначила вона.

На завершення всім, хто брав участь у тестуванні, запропонували відправитися в "подорож по слідах ДНК" — так називається проект Momondo, в підтримку якого знімалося це відео. "Світ без кордонів починається зі світу без забобонів", — свідчить слоган проекту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явився кумедний ролик, в якому німецький диктатор Адольф Гітлер дає вказівку своїм підлеглим, які займаються пропагандою в нинішній Росії.