RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Обами назвали великою бідою нинішні відносини з Росією

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол прокоментував нинішні відносини США з Росією.

Про це Макфол сказав в інтерв'ю Эху Москвы.

Він відповів на запитання, як в рамках міжнародних відносин США повинні себе вести з Російською Федерацією.

"Коли загальні інтереси, треба працювати з Росією – я так вважаю. Чесно кажучи, і коли ні, тоді треба підтримувати інші... Навіщо зараз треба підтримувати посилення НАТО? Це, бо була інтервенція Росії в Україну. І наші союзники, в першу чергу, в Прибалтиці, турбуються. Оскільки ми, тобто ми — американці, ми не хочемо ніяких конфліктів з Росією, треба допомагати і давати сигнал, що ми будемо підтримувати безпеку і захищати. Ви повинні це зрозуміти. Я особисто вважаю, що це дуже сумно, це дуже не потрібно. Навіщо ми повинні бути ворогом Росії знову? Це невигідно для Росії — бути в ізоляції знову-таки. Ви вже пережили такий період. Я просто вважаю, що це просто біда — біда для Америки, біда для Росії", — зазначив американський дипломат.

"І треба сказати, я зараз в Китаї, і велика різниця, коли бачиш — хоча у нас складні відносини з Китаєм і китайцями, природно,— але всі вони говорять відкрито: "Це вигідно для Китаю. Ми хочемо більшої активності у світовому співтоваристві". І я вважаю, що це був дуже правильний такий підхід для китайців. І це теж був дуже правильний підхід для Росії і для Америки. А зараз мені просто це сумно. Не дуже логічно ні для Росії, ні для Америки", — вважає Макфол.

Майкл Ентоні Макфол — американський політолог, професор Стенфорда. У 2012-2014 роках обіймав посаду посла США в Російській Федерації. До цього був спеціальним помічником президента США Обами з питань національної безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній посол США в Росії Майкл Макфол розлютив прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна заявою про те, що агресивні дії РФ потребують "конкретному відповіді".