RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Обами назвали термін захоплення Путіним країн Балтії

Заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер заявив, що російським військовим знадобиться максимум 60 годин для взяття Талліна або Риги.

Про це повідомляє The Weekly Standard, передає Lenta.ru.

У ході слухань у комітеті сенату Конгресу США з міжнародних відносин чиновник погодився з відповідним висновком, що міститься в доповіді дослідницького центру RAND.

Він також зазначив, що Росія в разі нападу на прибалтійські країни буде випереджати НАТО і за часом, і за відстанню. Однак, за словами Карпентера, ці переваги будуть нівельовані в кінці 2017 року, коли на східному фланзі альянсу з'явиться бронетанкова бригадна бойова група.

Фахівці RAND у своїй 16-сторінковій доповіді встановили, що НАТО не здатне захищати території найуразливіших держав-членів блоку. Як вважають аналітики, цими країнами є Естонія і Латвія. На їхню думку, запобігти швидке завоювання Росією Прибалтики можна за допомогою семи бригад, у тому числі трьох важких танкових, і авіації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог Андрій Піонтковський пояснював активність сил НАТО в Прибалтиці, яка зросла останнім часом, підготовкою союзу до відбиття можливої російської агресії щодо Прибалтійських країн.

Лідер опозиційної російської партії "Західний вибір" Костянтин Боровий вважає, що президент Росії Володимир Путін боїться вторгнення в Прибалтику.