RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Порошенка прокоментували заяву США щодо антиукраїнської провокації РФ на Донбасі

У групі "Інформаційні війська України", створеній при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, прокоментували заяву посла США при ОБСЄ Деніела Беєра, в якій той звинуватив об’єднані російсько-сепаратистські сили у використанні цивільних осіб як "живого щита" з метою зобразити Україну, а не бойовиків, стороною, яка піддає ризику цивільних осіб.

Про це Беєр сказав на засіданні Постійної ради у Відні 9 червня 2016 року, повідомляється на сайті місії США при ОБСЄ.

"Підтримувані Росією сепаратистські сили використовують цю сучасну зброю і техніку для створення ризику для цивільних осіб. Спостерігачі СММ поспілкувалися з жителями Донецька, які сказали, що бойовики сепаратистів займають позиції на дахах їхніх будинків, починають мінометні обстріли, а потім біжать, в результаті чого цивільним особам доводиться стикатися з оборонним вогнем, який ведуть українські солдати. За повідомленнями преси, підтримувані Росією сепаратисти обстрілювали залпами українські позиції з водоочисного об’єкта, використовуючи каністри хлору, які зберігаються там як стримуючий фактор для українського вогню, оскільки їхній вибух міг би спричинити місцеву екологічну катастрофу. Немає жодних виправдань для таких дій, які навмисно створюють ризик для цивільних осіб і цивільної інфраструктури. Реальний намір полягає в тому, щоб зобразити Україну, а не об’єднані російсько-сепаратистські сили, як сторону, що піддає ризику цивільних осіб", — заявив Беєр.

Також він назвав агресію Росії проти України головною перешкодою на шляху реалізації Мінських угод. Беєр також підкреслив, що Росія не виявляє жодних ознак припинення агресії, а навіть навпаки, вона підвищила інтенсивність насильства.

"Настав критичний момент, і ми не можемо дозволити собі помилок і змішаних сигналів. Росія не виявляє жодних ознак припинення агресії; навпаки, вона підвищила інтенсивність насильства. Тільки в травні був убитий 31 український військовослужбовець, і 116 отримали поранення, що є найвищою кількістю втрат для одного місяця з серпня 2015 року. До сьогодні в червні троє українських солдатів були вбиті, і 41 отримав поранення. Слід чітко усвідомлювати, що головною перешкодою на шляху реалізації Мінських угод є безперервна агресія Росії проти України. Це не технічна проблема, це не законодавча проблема, це проблема, що йде корінням у підтримку конфлікту Кремлем, яка триває", — заявив Беєр.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики самопроголошеної ДНР влаштували 15 квітня провокацію проти українських військових у районі населеного пункту Авдіївка Донецької області.