RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Європейський дипломат розповів, чи завадить війна на Донбасі вступу України до НАТО

Війна на Донбасі не завадить НАТО розглянути питання про вступ України в Альянс.

Таку думку висловив "Апострофу" посол Литви в Україні Марюс Януконіс.

Він прокоментував перспективи вступу України до НАТО.

"Це в першу чергу залежить від політичної волі української влади. Ми знаємо, що президент України сказав, що найближча мета України — це максимально наблизитися до стандартів НАТО. Ще не було сказано, що Україна буде вступати в НАТО", — зазначив дипломат.

На його думку, реформи в Україні наближають Україну до НАТО.

"Ми бачимо прогрес. Є проблеми, є складні питання, які потрібно вирішити, але в принципі країна рухається правильним шляхом", — вважає Януконіс.

Він також відповів на запитання, чи не стане конфлікт на сході України перешкодою на шляху вступу України в НАТО.

"Як я вже говорив, на сьогоднішній день питання вступу України до НАТО не стоїть, так як все залежить від рішень української влади. Якщо буде тверда політична воля і така мета буде поставлена, то НАТО буде це питання розглядати", — сказав посол Литви.

Він зазначив, що розгляд буде відбуватися, незважаючи на конфлікт на сході України, і додав, що поки мова йде лише про посилення співпраці.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": На саміті НАТО очікуються рішення щодо посилення підтримки України, - посол Литви.

Як повідомляв "Апостроф", представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер заявив, що доля України дуже турбує країни НАТО, так як Україна є членом цього військово-політичного блоку.