RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Фінляндії задумалися про вступ до НАТО: путінці обурюються

Фінляндія може подати заявку на вступ в НАТО, однак це потребує широкої підтримки з боку місцевого населення.

Таку думку висловив прем'єр-міністр країни Юха Сипиля, виступаючи на партійному конгресі в місті Сейняйоки, передає ТАСС.

"Вважаю важливим, якщо одного разу ми прийдемо до цього рішення, буде проведений референдум", — зазначив Сипиля.

"Це не означає, що ті, хто приймає рішення в країні, передають свою відповідальність [народу], це означає, що вони розуміють, що таке велике рішення стосується нас усіх, як нинішніх, так і майбутніх поколінь", — сказав він.

Прем'єр підкреслив, що Фінляндія — це країна, що не входить у військові блоки, яка, однак, допускає можливість подачі заявки на вступ в НАТО". "Цей пункт, на мою думку, до цих пір залишається дуже гарною і функціональною позицією", — додав він.

Його слова активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"Будуть бухати під початком піндосів. Вояки, йопт", "Фінляндія завжди була руською землею. Пора повторити фінський похід Сталіна", "Все за планом. Сподіваюся цього разу фінів не пошкодуємо", "Вже подавала заявку про вступ у банду до німців у другу світову. Як п***и дали, так з банди вийшла", "Закрити фінам в'їзд в Ленінградську область, щоб залишилися без бухла", "Фіни вирішили стати вірогідною мішенню?", "НАТО — найбезглуздіша організація йолопiв, що говорять на різних мовах та не представляють ніякої загрози і з приводу яких істериче наша влада", "Багато готелів у фінів несуть збитки у зв'язку з їх політикою,ну удачі їм,чекаємо як у французів повномасштабного повстання на усмішку Держдепу", — коментують користувачі.

Як повідомляв "Апостроф", представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер заявив, що доля України дуже турбує країни НАТО, так як Україна є членом цього військово-політичного блоку.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич заявив, що НАТО шляхом розміщення військ на колишніх радянських військових базах у Європі готує плацдарм для глобального удару по Росії.