RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У США повідомили про запуск супутника-шпигуна: путінці кепкують

На американському мисі Канаверал, штат Флорида, в суботу відбувся успішний запуск потужної ракети-носія Delta IV з супутником Національного управління космічної розвідки США на борту.

Про це повідомляє Florida Today.

"Американський супутник-шпигун у суботу відправився на орбіту", - зазначає видання.

При цьому уточнюється, що носієм для нього стала "найбільш потужна ракета Delta IV", яка стартувала з космодрому на мисі Канаверал у 13:51 за місцевим часом.

Відео запуску ракети опубліковано на YouTube.

Запуск американського розвідувального супутника викликав бурхливу реакцію у прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна. Про це свідчать їх коментарі до новини про запуск супутника, опублікованій на сайті російського ведучого видання Lenta.ru.

"Великий - значить не промахнемося!", "Мабуть ще й на наших РД-180?! Залишилося патрони їм продавати...... мабуть дійсно, гроші не пахнуть", - пишуть на сайті прокремлівського інформаційного агентства РІА Новини.

Як повідомляв "Апостроф", стаття про нову суперсучасну електромагнітну гармату США, яка може знадобитися для стримування Росії і Китаю, викликала істерику у багатьох прихильників режиму президента РФ Володимира Путіна.