RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про розробку Німеччиною потужної гармати для знищення танків Путіна

Німецький оборонний концерн Rheinmetall Defence розробляє нову танкову гармату для боротьби з сучасною бронетанковою технікою, включаючи російські танки Т-14 на платформі "Армата" і Т-90.

Про це повідомляє ТАСС.

"Розробка дослідного зразка нової гармати завершилася в травні 2016 року. Найближчим часом Rheinmetall Defence почне її вогневі випробування на полігоні", - зазначив представник німецької компанії на міжнародній виставці озброєнь Eurosatory 2016.

Він зазначив, що повна маса знаряддя становить близько трьох тонн, маса стовбура - 1,4 тонни, а довжина ствола - 51 калібр. Також представник німецької компанії додав, що бронепробивальність гармати зросла не менш ніж на 10% порівняно з гарматою танків Leopard 2A5 і Leopard 2A6.

"Новою гарматою можуть оснащуватися танки, які як розробляються, так і вже поставлені у війська. Вона буде здатна боротися з новими бойовими машинами, такими як Т-14 "Армата" та останні модифікації Т-90", - підкреслили в Rheinmetall Defence.

ЗМІ пишуть, що для нового знаряддя розробляються два типи снарядів: бронебійний підкаліберний з опереною серцевиною і піддоном, що відокремлюється (БОПС), а також осколково-фугасний з функцією дистанційного підриву.

Як повідомляв "Апостроф", Міноборони Німеччини запропонувало вважати Росію суперником, а не партнером.