RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Обами висловилися про великий провал Путіна з його "Новоросією"

Американський політолог, екс-посол США в Росії Майкл Макфол заявив, що проект створення так званої "Новоросії" став "грандіозним провалом" президента РФ Володимира Путіна.

Про це він сказав у ході слухань "Політика США щодо путінської Росії", які відбулися 15 червня в Комітеті з закордонних справ Палати представників Конгресу США, передає "Голос Америки".

Макфол також заявив, що те, як далеко готовий зайти Путін у подальшому, залежатиме від позиції США. На його думку, реакція Адміністрації Обами на вторгнення Росії в Україну нагадує політику Рональда Рейгана за підтримки Польщі у 80-ті роки.

Макфол відкинув спроби прирівняти один до одного сьогоднішні дії США і Росії в моральному відношенні. За його словами, якщо б у міжнародних відносинах були заповіді, то на першому місці серед них було б правило "не анексуй території ближнього свого".

На думку екс-посла, політика США щодо Росії повинна насамперед містити стримування російської агресії та підтримку демократії в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Гліб Павловський заявив, що проект "Новоросія" був тільки в блогах і соціальних мережах.