RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Залякування та дезінформація: у США повідомили, як Путін домагається пом'якшення санкцій ЄС

Американське видання Newsweek опублікував статтю, в якій йдеться про те, що Кремль ініціював кампанію залякування і дезінформації, спрямовану на руйнування зв'язків між Європою та Америкою, а також між європейськими країнами з метою пом'якшення антиросійських санкцій.

Витяги з матеріалу "Путін намагається погрозами домогтися скасування санкцій" журналістів Вільяма Кортні та Майкла Халцеля наводяться у свіжому огляді "Апострофом" публікацій у західних ЗМІ.

"Сьогодні стали з'являтися тривожні сигнали про те, що підтримка рішення про пом'якшення санкцій зростає, зокрема, з боку німецьких соціал-демократів і французького Сенату, який у середу, 8 червня, проголосував за резолюцію, яка закликає до "поступового та часткового" скасування санкцій. Крім того, з Угорщини надходять похмурі чутки про те, що угорський уряд може спробувати блокувати консенсус з питання про продовження санкцій на червневому саміті Євросоюзу. Тим не менше російська кампанія не дає значних результатів у зв’язку з внутрішніми суперечностями", - пишуть журналісти.

На їхню думку, Кремль вважає європейців "слабкими, безпринципними і наївними", дратує і лякає їх своєю війною в Україні та пов'язаною з нею пропагандою.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз без обговорення продовжить ще на півроку введені проти Росії санкції, незважаючи на те, що з боку деяких країн ЄС йдуть заяви про необхідність пом'якшення санкцій.