RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Відомий журналіст розповів, як голова РПЦ зображує маленького Путіна

Відомий російський журналіст Олександр Невзоров заявив, що відмова Московського патріархату від участі у Всеправославному Соборі свідчить про те, що голова Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кирило (Гундяєв) таким чином "зображує маленького Путіна".

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"РПЦ відмовилася брати участь у Всеправославному, або Всесвітньому, як він по-іншому може бути названий, соборі. Це, ну, скажімо так, зрозуміло, що Гундяєв тут грає у такого маленького Путіна і зображує маленького Путіна. Він теж дуже хоче цього ізоляціонізму, він теж хоче виявитися настільки ж драматичною складною фігурою, яку вітторгнув увесь інший світ. Але якщо Росія так чи інакше якось за рахунок своєї величини і потрібності світу все одно виплутується і все одно залишається державою, в існування якої багато хто зацікавлений, то РПЦ, для РПЦ це жахлива трагедія. Тепер РПЦ – це розкольники, це схизматики, це люди... ну, от знаєте, як маленький торшер урочисто заявляє про припинення своєї співпраці з електростанцією", - заявив журналіст.

Невзоров зазначив, що Гундяєву "дуже нелегко було б опинитися на цьому соборі, де, по-перше, судячи з усього, українській церкви дадуть-таки помісність, і вона отримає право голосу, і отримає право вимести зі своєї території московських попів".

"Я думаю, що тут проблема суто особистісна, і це проблема Гундяєва. Гундяєв до такої міри звик бути царем царів, він до такої міри звик купатися в золоті та в безупинному підлабузництві – ви навіть собі не розумієте рівня і градуси цього підлабузництва. І раптом він повинен опинитися в ситуації, де він один з, де є набагато більш старші церкви, де є набагато більш важливі люди, де і "орлецы" у когось більші, і значення у когось вище. І ось тут ось він повинен з краєчку стояти. Адже РПЦ – дуже молода церква, налічує, по-моєму, всього десь чотириста чи чотириста тридцять років історії. Вона мізерно мала. От свою власну автокефалію вона отримала тільки в XVI столітті", - сказав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України прийняла 16 червня звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні.