RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандал з генсеком ООН та Україною: з'явилися цікаві подробиці

Прес-служба Організації Об'єднаних Націй виправила свою публікацію слів генсека ООН Пан Гі Муна щодо необхідності участі Росії у розв'язанні збройного конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ООН.

У своєму виступі на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі Пан Гі Мун заявив, що "Росія як постійний член Ради безпеки ООН відіграє важливу роль у врегулюванні світових питань — від закінчення конфліктів в Україні та Сирії до забезпечення прав людини".

Однак після протесту з боку постійного представника України при ООН Володимира Єльченка публікація на офіційному сайті міжнародної організації була виправлена.

Слова Пан Гі Муна про РФ були викладені таким чином: "Росія як держава-засновник ООН та постійний член Ради Безпеки відіграє дуже важливу роль, і я дійсно серйозно розраховую на лідерство РФ".

Як сказав офіційний представник генсека ООН Стефан Дюжаррик, спочатку слова Пан Гі Муна були опубліковані саме так, як їх підготували.

"Потім у своїй промові він (генсек) зробив деякі зміни. Тож другий варіант виступу — це те, що насправді було сказано", — пояснив Дюжаррик.

Також він додав, що лист з протестом України було отримано і на нього буде дано відповідь.

Як повідомляв "Апостроф", нардеп Ірина Геращенко заявила, що Пан Гі Мун втратив моральне право говорити про "конструктивну роль" Росії в Україні.