RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

РосЗМІ жорстко підставилися з демонстрацією забороненої зброї: опубліковано відео

Російський пропагандистський телеканал RT (колишній Russia Today) продемонстрував відеозапис з авіабази Хмеймім в Сирії, на якій зображений російський бойовий літак з касетними боєприпасами.

Про це повідомляє дослідницька команда Conflict Intelligence Team, яка відстежує військові дії РФ в Сирії.

Зазначається, що на кадрах відео RT відображені касетні запальні бомби РБК-500 ЗАБ-2,5 СМ. Цей відеозапис був зроблений під час візиту міністра оборони Росії Сергія Шойгу на авіабазу Хмеймім.

У дослідницькій команді підкреслили, що телеканал RT вже відредагував відео на YouTube, вирізавши з нього кадри із запальними касетними бомбами.

Conflict Intelligence Team зазначає, що, хоча РФ і не підписувала конвенцію про заборону застосування касетних боєприпасів, вона є учасником "Конвенції про заборону або обмеження застосування конкретних видів звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що наносять надмірні пошкодження або мають невибіркову дію". Зокрема, Стаття 2 Протоколу III Конвенції забороняє використання запалювальних боєприпасів по цивільних об'єктах і по військових об'єктах, які розташовуються в міській межі.

Проте саме таке застосування запалювальних бомб РБК-500 ЗАБ-2,5 СМ вже було зафіксовано на відео сирійськими активістами і ЗМІ. Таким чином, як кажуть в дослідницькій команді, дії телеканалу РТ фактично є приховуванням військових злочинів, які Росія здійснює в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", виведення російського військового контингенту з Сирії був особистою поступкою США з боку глави РФ Володимира Путіна.