RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Росія відзначилася гучними космічними погрозами на адресу США

Росія може опублікувати у відкритому доступі свій каталог навколоземних об'єктів, у тому числі інформацію, яка не публікується Північноамериканським командуванням повітряно-космічної оборони (NORAD, North American Aerospace Defense Command).

Про це заявив голова російської делегації на 59-й сесії Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях Віктор Мєшков, пише російське видання "Известия".

У каталозі NORAD містяться дані про понад 45 тис. об'єктів, які коли-небудь були запущені в космос. Основна частина інформації з цього каталогу знаходиться у відкритому доступі, але деяка частина, в тому числі дані про військові супутники США та їхніх союзників (Франції, Німеччини, Ізраїлю та Японії), не публікуються.

Як пишуть ЗМІ, відомості про російські супутники військового призначення в каталозі NORAD є. Тепер, як вважають журналісти, у РФ з'явилася можливість відповісти США.

Зазначається, що цю ініціативу Росії підтримав Китай, проте США виступають проти, оскільки, за заявами ЗМІ, вони прагнуть зберегти свою монополію і не хочуть надавати дані щодо певних військових об'єктів.

Як повідомляв "Апостроф", російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін заявив, що РФ не зможе наздогнати США у космічній сфері.