RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Історія німців, якi попросили політичного притулку у Путіна, підірвала соцмережі

У соціальних мережах викликала резонанс історія німецької родини Грисбах, яка поїхала в Росію заради політичного притулку.

Історію німців розповів німецький журнал Focus, повідомляє Inopressa.

"Сім'я Грисбах з федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія виїхала з ФРН з-за умов, які порушують міжнародне право". Німці, які виїхали з Німеччини у грудні 2015 року, подали заявку на отримання притулку в РФ. Тільки так, як вважають Грисбахи, вони "можуть уникнути диктатури ФРН". Під нею вони мають на увазі "ранню сексуализацiю", нав'язувані в обов'язковому порядку щеплення невідомих і потенційно смертельних речовин, майбутню обов'язкову чіпізацію німецьких громадян і "закон про толерантності", який заборонить негативно висловлюватися про біженців", — наголошується в публікації.

"Ми розповіли російській владі про те, що у нас відбуваються протиправні речі", — пише мати сімейства Карола на сторінці в соцмережі Facebook. Однак "порушення основних прав людини", по всій видимості, не зацікавили російську владу. Як можна зрозуміти з останніх постів Грисбахов в Facebook, влада РФ не побачили достатніх причин для надання притулку сім'ї з ФРН. Самі Грисбахи вважають це "помилкою" влади і пишуть, що незабаром їх, можливо, вишлють з Росії.

"В даний час сім'я з восьми осіб, серед яких п'ятеро неповнолітніх дітей (одному з них тільки вісім тижнів), живе в мікроавтобусі перед одним з московських хостелів. За даними однієї з дочок, що залишилася в Німеччині, у сім'ї немає коштів до існування, а також є проблеми з харчуванням", — пишуть у німецькому ЗМІ.

З'ясувати, чи відомо про це в посольстві Німеччини в Москві, поки не вдалося, але навряд чи Грисбахи, які виступають проти "диктатури ФРН", приймуть допомогу посольства. В даний час вони збирають пожертви через Facebook, йдеться в матеріалі.

"Премія Дарвіна: німецька сім'я з 5 дітьми втекла з Нiмеччини в Росію. Не отримавши притулку, живе в машині і голодує", — коментують цю історію в Twitter Рогозін на орбіті.

"Природний відбір", "Так, Насмішили", "Рашкiя притулок душевнохворих", "Грисбахи хочуть уникнути "диктатури ФРН" демократичної Росії. Дебіли, б*я", — коментують історію інші користувачі Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", публіцист і громадський активіст Сергій Крюков, котрий в січні 2015 року втік з Росії від переслідування по справах про екстремізм, отримав політичний притулок в Україні.

20-річний російський активіст Олександр Шелковенков, котрий виступав проти Володимира Путіна, попросив політичного притулку у України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ