RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні показали італійського пропагандиста ЛНР: опубліковано фото

У мережі показали італiйського журналіста Вітторіо-Ніколя Рангелони, який працює на окупованому Донбасі, виступаючи на боці бойовиків ЛНР.

Про це пишуть на сайті stopterror.in.ua.

"Для висвітлення подій, які відбуваються на Донбасі, в зону збройного конфлікту прибувають журналісти з різних країн. Деякі представники ЗМІ закривають очі на реальні факти і події, не відображаючи їх у своїх сюжетах і статтях. Наприклад, до таких фактів відноситься присутність військ Російської Федерації і надходження російської техніки через ділянки кордону, які не контролюють українські силові відомства. Роблячи свої репортажі, такі журналісти незаконні збройні формування (бойовиків) називають "військом", а людей, які незаконним шляхом за допомогою збройного перевороту захопили владу — "главами республік". Ці журналісти не тільки висвітлюють події на території ЛНР і ДНР, а й займаються пропагандою, яка допомагає розвитку тероризму на території України. Незважаючи на те, що іноземні журналісти повинні бути третьою стороною в цьому конфлікті, деякі з них відкрито підтримують "уряд" псевдо-республік. Стаючи учасниками інформаційної війни, кореспонденти інших країн діють в інтересах людей, які окупували частини Донецької і Луганської областей, і в інтересах Російської Федерації, яка є безпосереднім учасником цього конфлікту, незважаючи на те, що офіційний Кремль досі не визнає присутності свого військового контингенту на Донбасі", — наголошується в публікації.

Один з таких журналістів — кореспондент новин компанії LNR Сьогодні Вітторіо-Ніколя Рангелоні. За його словами, він втомився чути, що інші інформаційні агентства "пишуть про Донбас з відстані в 2000 кілометрів, часто публікуючи відверту брехню про реальний стан справ".

У своєму інтерв'ю Вітторіо-Ніколя Рангелоні дає зрозуміти, що якщо б угруповання ЛНР/ДНР потребували людського ресурсу, він був би не проти взяти зброю. Але своєю зброєю він обрав такий вид допомоги, як робота кореспондента, яка не висвітлює події з української сторони та іншої сторони збройного конфлікту, що було б об'єктивним висвітленням, а висвітлює події тільки з боку ЛНР, допомагаючи тим самим окупантам закріпити свою владу у вже захоплених регіонах. Інформаційна війна в наш час є дуже потужною і невід'ємною зброєю, яке впливає на уми людей. Отримуючи спотворену інформацію з різних джерел, цивільне населення починає міняти свою думку про бойовиків, деякі громадяни починають вірити в те, що на території України в лавах незаконних формувань борються виключно місцеві жителі, які захищають свої права і свободу (на які, до речі, ніхто не зазіхав), а не армія Росії, яка вже два роки незаконно перебуває в Донецькій і Луганській областях.

На сторінці Вітторіо-Ніколя Рангелоні в соцмережі — безліч фотографій, де він знаходиться в суспільстві учасників незаконних збройних формувань ЛНР/ДНР або з символікою бойовиків. На одній з фото Вітторіо-Ніколя Рангелоні зображений в обнімку з Олександром Захарченко, який є ватажком бойовиків ДНР.

Фото stopterror.in.ua

Як повідомляв "Апостроф", російський телеведучий Максим Шевченко з пропагандистського Першого каналу назвав солдатів, які воювали в Чечні, "єльцинською бандою".