RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Brexit у Британії: експерт вказав на важливу перспективу для України

Підсумки референдуму у Великій Британії, де здобули перемогу прихильники виходу країни з Євросоюзу, відкривають нову перспективу для України.

Таку думку висловив "Апострофу" український дипломат, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.

"Уся історія європейської інтеграції — це історія суцільних криз і складних компромісів. Впевнений: щось буде придумано. Дуже багато чого пов'язує Велику Британію та ЄС. Все розрубати було б самогубством. Зрештою, Норвегія, Швейцарія також перебувають у процесі євроінтеграції з рівнем інтегрованості не меншим, а то й більшим, ніж Велика Британія. Компроміс знайдуть", — зазначив експерт.

"Причому, думаю, що цей компроміс буде нам на руку. В Україні після підписання нинішнього беззубого і слабкого документу про асоціацію з Євросоюзом залишилося нуль шансів стати членом глибоко iнтегрованого ЄС "німецько-французької" моделі. А ось стати частиною євроінтеграційного простору "британської" моделі, з різним рівнем інтеграції в різних просторах і вимірах ЄС — шансів у нас більше", — вважає Філіпчук.

"Тож для нас усе це не так і погано. Як і те, що його результати хоч трохи навчать брехливих політиків та обслуговуючий персонал думати й бути відповідальними за власні обіцянки. А то ж бажання можуть здійснитися..." — додав дипломат.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Brexit у Британії: середній палець з англійської глибинки.