RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У США і Україні відреагували на результати референдуму Brexit в Британії

Перемогу прихильників виходу Великобританії з Євросоюзу на референдумі прокоментували в Україні, в США і в Німеччині.

Так, Міністерство закордонних справ Німеччини назвало п'ятницю, 24 червня, сумним днем для Європи і Британії у зв'язку з підсумками референдуму про вихід королівства з Євросоюзу.

Про це йдеться в Twitter дипвідомства.

"Ранні ранкові новини з Британії по-справжньому протвережують. Це сумний день, як для Європи, так і для Сполученого Королівства", — наголошується в повідомленні.

У свою чергу колишній посол США в Росії Майкл Макфол назвав перемогою президента Росії Володимира Путіна результати референдуму про членство Великобританії в ЄС, котрi свідчать про перемогу прихильників Brexit.

Про це він написав у Twitter.

"Сьогодні це величезна перемога для цілей зовнішньої політики Путіна. Віддайте йому належне", — заявив колишній дипломат.

Як вважає Макфол, хоча перемога прихильників відмови від членства Британії в ЄС не є особисто заслугою російського лідера, але, "безумовно, служить його довгостроковим цілям в Європі".

"Путін нарікав на розпад СРСР і Варшавського договору, тому він радий бачити розкол в європейськiй єдності", — додав колишній посол.

"Британія виходить з ЄС. Україна втрачає самого вірного союзника. ЕС входить у глибоку кризу. Путін радіє", — написав у своєму Twitter народний депутат Сергій Лещенко.

Також на результаті реерендума відреагував народний депутат Володимир Ар'єв.

"Brexit. Британія прийняла за вихід. Це землетрус, наслідки якого ЄС буде розгрібати довго. Що для України? Якщо коротко — абсолютно нічого хорошого. Євросоюз закриється вiд зовнішніх подразників і буде ліквідувати зовнiшнi, щоб не пішла ланцюгова реакція. Тому санкції проти РФ, цілком можливо, почнуть поступово знімати з 2017 року, а безвізовий для нас, Грузії і Туреччини відкладеться на невизначений час. Все буде пояснюватися нанесеним ударом, який насправді є тектонічним. Нам в цих умовах треба навчитися об'єднуватися для захисту від ворога, який активізується на всіх напрямках. Без єдності, чия відсутність почала розвалювати ЄС, ми не вистоїмо. А повинні. Ради тих, хто заплатив за Незалежність життям", — написав Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", за результатами референдуму щодо долі Великобританії в ЄС більшість жителів підтримала вихід з Євросоюзу. Brexit підтримали 51,8% виборців, 48,2% виступили за членство в ЄС.