RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналісти пояснили цікаву особливість на ноутбуці засновника Facebook

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг заклеює ізолентою веб-камеру і мікрофон на своєму ноутбуці.

Фотографію, на якій це видно, Цукерберг опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Журналісти російського видання Медуза пояснили, що таким чином люди, які переживають за свою безпеку, захищаються від хакерів: навіть якщо зловмисник віддалено підключитися до веб-камері, він нічого не побачить — лише розмиту пляму кольору ізоляційної стрічки.

Фото з Facebook Марка Цукерберга

"Цукерберг належить до тієї категорії людей, проти яких можуть "копати" персонально, але потенційна небезпека загрожує і набагато менш відомим людям. Якщо у вас продукція Apple, це не означає, що ви в безпеці: вірусів під OS X набагато менше, але вони є і їх можливості безмежні. Загалом, на макбуке теж потрібно бути обережним. А якщо у вас Linux, то ви і самі все знаєте", — наголошується в публікації.

"Якщо ви не великий підприємець, політик або знаменитість, то, швидше за все, ніхто не буде замовляти цілеспрямовану атаку проти вас. Але не забувайте про віруси! Вірус в інтернеті може підхопити майже кожен, і тоді у зловмисника з'явиться повний контроль над комп'ютером жертви, включаючи доступ до підключених пристроїв. Раніше було модно знущатися над людиною, постійно відкриваючи дисковод на його комп'ютері. Зараз дисководів вже майже не залишилося, зате веб-камера вбудована практично в кожен ноутбук", — пишуть російські журналісти.

"Дійсно, частіше всього зловмисник через веб-камеру буде бачити нудне обличчя людини. Але іноді й цього достатньо, щоб виставити вас на посміховище — у квітні 2016 року користувач "двача" перетворив у шоу спостереження за людьми, захопленими комп'ютерами. Він включав їм музику і відкривав у браузері гей-порно, щоб подивитися на реакцію жертв", — розповіли в ЗМІ.

"Як ми бачимо, у Цукерберга на ноутбуці отвір від мікрофона заклеєн ізолентою. Невеликий експеримент показав, що це не найефективніший засіб — звук для мікрофона стає приглушеним, але він все ще помітний. Найнадійніший метод — вимкнути мікрофон фізично. Деякі ентузіасти відключають підтримку мікрофона на рівні операційної системи, хоча дехто тут заперечить, що це ніяк вас не захистить", — йдеться в публікації,

Як повідомляв "Апостроф", 22 квітня, у День Землі, в мережі пожартували над засновником Facebook Марком Цукербергом.