RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії вказали на помилку Путіна з бажанням помиритися із Заходом

Російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що у президента РФ Володимира Путіна не вийде примиритися із Заходом, доки він залишається при владі.

Про це він сказав в інтерв'ю, опублікованому на сайті проекту "Відкрита Росія".

"Я в останні роки займаюся аналізом російської політики переважно з точки зору психології і вважаю, що просто зроблена ставка на психологічний садизм. Сюди належить і депутат Ярова. Це ж абсолютний ремейк фільму "Мовчання ягнят". Все, що депутат Ярова пропонує, пов'язане, так чи інакше, з убивством людей, усіляким приниженням їх і знищенням: починаючи від "закону Діми Яковлєва" і закінчуючи пропозицією позбавляти громадянства людей, що мають це громадянство по праву народження, що абсолютно суперечить всякому духу права.

Крім того, в Ярової сталася ще й особиста драма, пов'язана з тим, що їй обіцяли посаду генерального прокурора і не дали. Історія зі стрімким перепризначенням Чайки, коли його кандидатуру достроково внесли на голосування в Раду федерації, пов'язана з тим, щоб блокувати будь-які спроби внести на цю посаду Ярову. Тому Ярова остаточно образилася на всіх і вирішила просунути ще і цей закон.

Але Володимир Путін зараз налаштований на примирення із Заходом. Він, правда, щиро не розуміє, що примирення неможливе. І причиною цієї неможливості, головною і єдиною, є він сам, тому що поки він залишається при владі, жодного примирення не буде", - сказав Бєлковський.

"Путін вважає, що примирення можливе, тому починає блокувати ініціативи, які були вкинуті у попередній історичний період, коли він був дуже ображений на Захід і вважав, що треба дотримуватися наступальної політики. Все ж залежить від його поточного психологічного стану: невротизований він чи ні. Якщо він невротизований і йому все не подобається, він ініціює різні криваві процеси. Коли він заспокоюється, він блокує криваві процеси", - зазначив Бєлковський.

Він також зауважив, що законодавчі інціативи Ярової виникли, коли Путін був невротизований, і частково відкликані, коли у Путіна розпочався процес деневротизації.

"Коли Путін знову почне невротизуватися, вони знову можуть з'явитися в стінах парламенту", - сказав політолог.

Як повідомляв "Апостроф", Державна Дума РФ прийняла 24 червня пакет антитерористичних законів, розроблених депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим.