RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Польща оголосила, як Україна може виграти від Brexit

Спікер Сейму Польщі Марек Кухчинський вважає, що рішення Великобританії про вихід з Євросоюзу викличе необхідність змінити порядок функціонування європейських інституцій, що може полегшити шлях України до євроінтеграції.

Про це він сказав в Трускавці на спільному брифінгу з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм за підсумками переговорів делегацій двох парламентів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми говоримо про майбутнє, перш за все, європейське майбутнє, про те, що буде відбуватися у зв'язку з рішенням, прийнятим Великобританією. Я вважаю, що це можливість і потреба внести зміни у функціонування європейських інституцій, таких як Європейський парламент та Європейська комісія. І в зв'язку з цим відкривається можливість змін відповідних положень, які спростили б Україні шлях до спільної, об'єднаної Європи, до європейської інтеграції", – сказав Кухчинський.

"У зв'язку з цим ми домовилися, що будемо працювати саме в цьому напрямку. Сподіваюся, що результати нашої роботи будуть хороші", - додав спікер польського парламенту.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог та член Громадської палати Росії Сергій Марков висловив свою думку з приводу того, що чекає Україну після виходу Великобританії з Європейського Союзу.