RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Фахівці довели, що "вибачень" Ердогана перед Путіним не було

У посланні президента Туреччини Реджепа Ердогана до президента РФ Володимира Путіна про збитий російський літак не було ні слова про вибачення.

Про це заявив виданню Известия директор Центру сходознавства, міжнародних відносин та публічної дипломатії тюрколог Володимир Аватков.

"Навіть у секретаріаті Ердогана вийшла спецзаява, що Ердоган сказав kusura bakmasınlar, російською — «не взыщите». Це не зовсім вибачення", — заявив Аватков.

Також фахівець відзначив, що Ердоган, виступаючи в парламенті, заявив, що, зіткнувшись з фактом "порушення кордону", вчинив би так само, маючи на увазі збитий турецькими ВПС в листопаді минулого року російський бомбардувальник.

Аватков заявив, що це чергова спекуляція Анкари. На його думку, Туреччина "весь час намагається маніпулювати" і "повернутися до попереднього статусу, абсолютно нічого не роблячи".

У свою чергу російський релігійний і громадський діяч, протодиякон Російської православної церкви (РПЦ) Андрій Кураєв у своєму Facebook повідомив, що також підтвердив зі своїх джерел думку Аваткова.

"Зателефонував знайомому гагаузу. Він підтвердив, що kusura bakmasınlar це зовсім не "вибачте" або "пробачте". Це схоже на "проїхали, забудь", "не звертай уваги", - пояснив Кураєв.

На його думку, той факт, що інше трактування послання надав саме прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, говорить про те, що Кремлю потрібен саме такий переклад.

"Схоже, Росії знову знадобилася "дружба" з Туреччиною. І потрібно було терміново придумати привід для її декларації", - упевнений діяч.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі припустили, що президент Туреччини Реджеп Ердоган не вибачався за збитий восени 2015 року російський літак, а просто висловив свої співчуття.