RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Всеправославний Собор відніс Україну до сумної категорії

У Посланні до православних віруючих і "до кожної людини", яке було прийнято учасниками Всеправославного Собору, йдеться про ставлення представників церкви до військових конфліктів у світі та, зокрема, в Україні.

Про це йдеться в одній з дванадцяти тез, які наводить "Апостроф".

Отці Собору наголошують, що сьогодні у світі є велика гуманітарна криза, експансія насильства, військові конфлікти, вбивства представників релігійних громад, торгівля людьми: "Вона (Православна Церква, – ред.) беззастережно засуджує викрадення людей, жахливі тортури і страти. Вона засуджує руйнування храмів, релігійних символів та пам'ятників культури".

Згадується також і про Україну: "Війна і кровопролиття повинні закінчитися, щоб запанувала справедливість, повернувся світ і стало можливим повернення вигнаних до рідних домівок. Ми молимося про мир і справедливість в країнах Африки, які проходять через важкі випробування, а також у нужденній Україні".

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України прийняла 16 червня звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Православній Церкві в Україні.