RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Дешево і точно: в РФ оцінили переваги створюваного в США рейкотрону

За словами російського військового експерта Юрія Кнутова, США здатні ефективно застосовувати електромагнітну гармату (рейкотрон) для знищення бункерів противника.

Про це повідомляє російське видання Газета.ru.

За словами експерта, США зможуть налагодити серійний випуск рейкотрону лише через 10-15 років. Також Кнутов назвав плюси даного озброєння: надзвукова швидкість снаряда і його дешевизна, яка досягається завдяки відмові від пороху.

Як сказав інший російський військовий експерт - Костянтин Сівков - розробка рейкотрону "створює інфраструктуру для технологічного ривка".

ЗМІ пишуть, що самі снаряди, створені для рельсотрона, можуть використовуватися і в інших озброєння. Дані снаряди називаються "снарядами високій швидкості" (High Velocity Projectiles, HVP).

HVP можуть використовуватися на конвенціональних п'ятидюймовий гарматах. Перевага цих снарядів перед традиційними полягає в тому, що при стрільбі з конвенціональної артилерії вражають ціль значно швидше.

Крім цього, відзначають ЗМІ, що HVP є керованими снарядами. Вартість кожного такого снаряда коливається в районі $50 тис., що дорожче, ніж конвенціональний артилерійський боєприпас, але в 20 разів дешевше, ніж керована крилата ракета Tomahawk.

Як повідомляв "Апостроф", російський військовий оглядач Олександр Гольц прокоментував випробування рейкотрону.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ