RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​У Росії розповіли про нову загрозу курортному сезону окупованого Криму

Той факт, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган направив в Кремль послання у зв'язку зі збитим в 2015 році російським військовим літаком, висловивши співчуття родині загиблого пілота, може стати відправною точкою в потеплінні між Туреччиною та РФ.

Російський журналіст Матвій Ганапольський вважає, що якщо відносини Росії і Туреччини таки поліпшуватися, курортний сезон в окупованому Криму буде ще гіршим, ніж очікувалося.

"Аналітики вважають, що головне зроблено і тепер відносини між країнами швидко – як пишуть, за 3-4 місяці, повернуться до старого формату експорту-імпорту всього на світі, засмаглих діток на пляжах Анталії, і навіть труб занедбаного газового проекту", - пише Ганапольський у своїй статті для "Еха Москви".

"Що мають з цього російські громадяни. Багато чого мають. По-перше, різноманітність в овочевих магазинах. По-друге, можливість поїхати не тільки в благословенний Кримнаш. Туди, правда, повинен з'їздити кожен росіянин-патріот, але росіяни воліють бути патріотами вдома, коли дивляться зомбоящик. Однак, відразу після передачі, вони вкрай непатріотично починають рахувати гроші і вибирати, де краще. Вибирають Туреччину", - підкреслив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", днями в росЗМІ з'явилася інформація про те, що Ердоган не тільки "вибачився" перед Росією за збитий винищувач, але і пообіцяв компенсацію. Втім, влада Туреччини заявила, що про компенсації мова в листі йшла.

Варто нагадати, що в поточному році курортний сезон в окупованому Криму проходить з невеликою кількістю туристів.

Читайте також матеріал "Апострофа" Обурюються навіть росіяни: скільки коштує відпочинок в окупованому Криму.