RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Американська розвідка розповіла, як Путін втрачає людей

З Росії, починаючи з 2011 року, триває потужна хвиля еміграції у зв'язку з політичною та економічною ситуацією в країні.

Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофу".

Нова хвиля еміграції розпочалася в 2011 році після парламентських виборів, результати яких були сфальсифіковані, і після того, як Путін оголосив, що повернеться на третій термін як президент. Ці події викликали масові протести, але Кремль показав, що буде придушувати невдоволення жорсткими методами. У 2012 році в Росії були введені закони, що обмежують іноземне фінансування для компаній або фондів. Крім того, Кремль розширив дію Кримінального кодексу на різні види політичної діяльності, а також посилив правила використання Інтернету.

У 2014 році Росія вступила в напружене протистояння із Заходом через Україну. Рівень еміграції знову підскочив. Таким чином, якщо в 2011 році Росію покинули 36774 осіб, то в 2015 — вже близько 350 тис. Нинішня хвиля еміграції складається переважно з кваліфікованих фахівців: лікарів, інженерів, учених, підприємців і викладачів. За даними Росстату, більшість сьогоднішніх емігрантів збираються до США, Німеччини, Канади та Фінляндії.

Як повідомляв "Апостроф", майже кожен шостий російський топ-менеджер (16%) планує в найближчі два роки переїхати до іншої країни, ще 42% мають намір виїхати з Росії в недалекому майбутньому