RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії пояснили, чому Путін так швидко заново "подружився" з Туреччиною

Російський журналіст Олександр Сотник висловився з приводу того, чому президент РФ Володимир Путін так швидко знову "подружився" з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Про це він пише у своєму матеріалі на "Апострофі".

"По-перше, перед Путіним Ердоган не вибачався. Він взагалі "висловив жаль" на адресу родичів пілота, збитого турецькими військовими. По-друге, налагоджувати стосунки після таких загострень буде зовсім не легко, як би не співали на різні голоси про "зовнішньополітичні перемоги" Путіна кремлівські пропагандисти. І, нарешті, камлання на тему "Турецького потоку" - не більш ніж хотілки наших вкрай загубилених "газовиків-витівників". Не будемо забувати і про злощасні турецькі помідори – ті самі, якими "не відбудетеся", як обіцяв наш "великий стратег". І тут з'ясувалося, що без поставок турецьких овочів наше хвалене "імпортозаміщення" зовсім не справляється", - зазначив журналіст.

"Словом, у яку б сторону ні сунулися кремлівські бідолахи – виходить з рук геть погано. Але визнавати свої прорахунки в Кремлі не вміють: вони якщо і включають "задню", то є це для громадськості як "прогин супротивника", з яким доводиться заново дружити. Мовляв, "вибачення прийняті, інцидент вичерпаний". Не вичерпаний. Поки не закінчилася епопея в Сирії, поки палає Донбас, поки "Крим – наш" - путиномику будуть душити за всіма напрямами. А якщо додати до цього обставини, що відкриваються у зв'язку з терактом в аеропорту Стамбула, – ні про які "гарячі дружні відносини" між Москвою та Анкарою і мови бути не може", -написав Сотник.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Олександр Невзоров вважає, що примирення президента Путіна і Ердогана відбулося через те, що останній натиснув на Путіна через Всеправославний собор.