RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У НАТО анонсували відступ Росії з України

Польський міністр оборони Антон Мацеревич заявив про те, що час саміту НАТО у Варшаві, який пройде 8-9 липня, буде прийнято рішення, яке змусить Росію відступити з захоплених територій України.

Слова Мацеревича передає "Радіо Польща".

"Під час саміту НАТО у Варшаві буде ухвалене знакове рішення. Протягом тривалого часу Росія думала, що має право оскаржити це рішення. До його прийняття у нас немає підстав про щось говорити. Після того, як рішення буде прийнято, ми зможемо почати розмову про те, як зберегти мир у всьому світі", - заявив Мацеревич.

"Ми сподіваємося, що ці переговори призведуть до того, що Росія не тільки відмовиться від агресивних кроків, а й відступить з територій України, які вона незаконно зайняла", - додав він.

"Мова йде не про залякування, а про стримування від необдуманих кроків. З Росією можна і годиться розмовляти, але з позиції прийнятого рішення", - підкреслив Мацеревич.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони США Ештон Картер запропонував Північноатлантичного альянсу прийняти додаткові заходи для стримування Росії.