RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Обами назвали тривожні терміни фіндопомоги Українi

Посол США в Російській Федерації Джон Теффт пояснив, від чого залежить фінансова допомога Америки Україні.

Про це Теффт сказав в інтерв'ю Радіо Свобода та "Голосу Америки".

"По-перше, дозвольте мені сказати, що нас радують зусилля прем'єр-міністра Гройсмана з розвитку та просування реформ. Як ви знаєте, наша допомога залежить від того, наскільки успішним український прем'єр буде в цьому напрямку. Я знайомий з Гройсманом з часів мого перебування в Києві в якості посла США. Він тоді був мером Вінниці і вже в ті роки показав себе реформатором. Я радий, що він просуває реформи, але йому буде нелегко подолати перешкоди", — вважає американський дипломат.

"А що стосується американської військової допомоги Україні, то мені не відомо ні про зміну політики адміністрації Обами щодо України, ні про намір надати цій країні наступальні, летальні системи озброєнь. Президент не змінив своєї думки з цього питання. Ми надали Україні оборонну зброю і деякі додаткові запчастини, плюс надали економічну допомогу. І ця форма допомоги продовжиться, принаймні, до кінця перебування президента Обами на його посадi", — стверджує Теффт.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні минулого року Джон Теффт заявив, що США поки не збираються поставляти в Україну протитанкові комплекси Javelin.