RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ажіотаж навколо ракети США та України: в Росії дали несподівану оцінку

Дійсний член Академії космонавтики імені К.Е. Ціолковського Олександр Желєзняков прокоментував плани України та США здійснити в найближчі місяці спільний запуск космічної ракети, зазначивши, що таке співробітництво вигідне Сполученим Штатам, оскільки це дешевше, ніж кооперація з країнами з розвиненою космічною галуззю.

"Науковий потенціал в України є, вони все-таки займалися цим питанням. Вони займалися створенням, розробкою, виготовленням ракет. В основному Південний машинобудівний завод (ім. Макарова, – ред.) – це був один з радянських центрів ракетобудування. Звичайно, там залишилися і фахівці і яка-ніяка база. Тож потенціал є", — сказав він журналісту видання "НСН".

Железняков при цьому підкреслив, що Україна лише частково підпадає під визначення "космічної держави".

"Для "космічної держави" є чітке визначення: "країна, яка має власний носій, що запускається з власної території, і власні супутники на орбіті". Україна потрапляє під це визначення частково, тож говорити про те, що вона космічна держава, я б не став", — заявив російський експерт.

Як повідомляв "Апостроф", заява посла України в США Валерія Чалого про те, що країни мають намір здійснити спільний запуск космічної ракети, викликала хвилю жовчі у росіян.