RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Всесвітньо відомий американський проект в обхід санкцій повернувся в Крим

Уряд США офіційно дозволив найбільшій в світі платформі онлайн-навчання Coursera вести діяльність на території окупованого Криму і Севастополя.

Про це повідомляє російська газета Комерсант.

Сайт Coursera пропонує заочно пройти навчальні курси, розроблені кращими університетами та компаніями. Бажаючі отримати офіційний сертифікат, що підтверджує їхні знання, можуть заплатити невелику суму і отримати доступ до онлайн-іспитів. Аудиторія проекту становить понад 15 млн слухачів.

Після введення США санкцій проти РФ через анексію Криму платформа стала недоступною на півострові.

"Ми бачили, що Coursera та інші освітні проекти негативно ставляться до цих обмежень, але їм було важко самотужки вести полеміку з Держдепом. Тому їм було дуже важливо, щоб професійне співтовариство чітко висловило свою позицію з цього питання",— розповів керівник Інституту розвитку освіти ВШЕ Росії Ісак Фрумін.

За його словами, заборона на глобальну освіту є неприпустимою, і ця позиція була активно підтримана американським професійним співтовариством.

Російська Асоціація глобальних університетів передала офіційне прохання відновити доступ для кримчан, і, за словами Фруміна, це стало важливим аргументом у переговорах Coursera з Держдепом США. В кінці червня представник Coursera Інеса Роман заявила, що Office of Foreign Assets Control видав платформі спеціальну ліцензію для роботи в Криму.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський блогер Ілля Варламов висміяв фотографії порожніх пляжів міста Феодосія окупованої Росією Криму.