RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Оголошено про смерть полковника розвідки, який втік від Путіна

Російські ЗМІ заявили про смерть колишнього полковника Служби зовнішньої розвідки РФ Олександра Потєєва, який втік до США і був заочно засуджений у Росії на 25 років за державну зраду.

Про це повідомляє інформаційне агентство Интерфакс з посиланням на власні джерела.

"За деякими даними, Потєєв помер у США. В цей час ця інформація перевіряється", - передає агентство слова одного зі своїх джерел.

За словами іншого джерела, яке підтвердило отримання з-за кордону відповідної інформації, не виключається, що "це може бути дезінформація, спрямована на те, щоб про зрадника просто забули".

ЗМІ зазначають, що в результаті зради Потєєва за межами Росії була розкрита група розвідників-нелегалів РФ, в тому числі Анна Чапман.

27 червня 2010 року в США були арештовані десять осіб за звинуваченням у виконанні "глибоко законспірованих завдань". Через деякий час МЗС РФ визнав, що затримані є російськими громадянами.

Як пишуть ЗМІ, в середині листопада 2010 року джерела в держструктурах РФ заявили, що групу російських нелегалів у США "здав" американцям саме Олександр Потєєв.

27 червня 2011 року військовий суд РФ заочно засудив Потєєва до 25 років тюремного ув'язнення, а також позбавив його звання полковника і державних нагород.

Як повідомляв "Апостроф", у червні в Іспанії викрили співробітника Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Черепанова.