RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

НАТО идет на беспрецедентный шаг в борьбе с агрессией России

Лідери країн НАТО домовилися в п'ятницю, 8 липня, на саміті у Варшаві дислокувати в кожній країні Прибалтики і Польщі по одному міжнародного батальйону.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на канцелярію президента Литви Далі Грібаускайте.

"На зустрічі глава НАТО підтвердив, що в кожній балтійській країні та Польщі буде дислоковано по тисячі військовослужбовців у багатонаціональних батальйонах союзників, які сформують США, Німеччина, Великобританія і Канада", — йдеться в повідомленні.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг зазначив, що в підтримці батальйонів візьмуть участь майже всі члени альянсу.

"У нас, звичайно, є чотири провідні країни — Канада, США, Німеччина і Великобританія. Є чотири приймаючі сторони, які нададуть підтримку приймаючій стороні. І всі інші країни, які нададуть підтримку різними способами", — сказав він.

"Це триватиме стільки, скільки буде потрібно. Дати немає, ми не знаємо, скільки це триватиме. Це нова реальність", — підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг запевнив, що Захід не хоче нової холодної війни або гонки озброєнь, але це адекватний крок на нинішні виклики.

Як повідомляв "Апостроф", НАТО буде приймати відповідні заходи, якщо Росія продовжить демонструвати агресивну поведінку.