RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Війна Путіна з США: у мережі виявили вражаючу тенденцію

У мережі з'явилося відео, в якому відображено зміну позиції президента Росії Володимира Путіна щодо США і НАТО в залежності від ціни на нафту.

Відео оприлюднив на своїй сторінці в ЖЖ відеопроект "Брехня путінського режиму".

Ролик починається з 2001 року, коли ціна бареля нафти становила 35 доларів.

"На питання, чи можливо, щоб Росія приєдналася до НАТО, я б сказав – а чому б і ні? Ми не ставимося до НАТО як до ворожої організації", - заявив тоді Путін.

Але вже в лютому 2007 року, коли вартість бареля нафти склала 72 долара, риторика Путіна в корені змінилася.

"Думаю, очевидно, що процес розширення НАТО не має ніякого відношення до модернізації самого Альянсу або до забезпечення безпеки в Європі", - заявив президент РФ.

"Вони (США) живуть не за коштами, перекладаючи частину вантажу своїх проблем на всю світову економіку, певною мірою паразитують на світовій економіці", - сказав Путін трохи пізніше.

Але вже у червні 2016 року, після падіння цін на нафту, зокрема, коли барель став коштувати 48 доларів, Путін став куди більш миролюбним.

"Америка – велика держава, сьогодні, напевно, єдина супердержава, ми це приймаємо, ми хочемо і готові працювати з США. Всьому світові потрібна така потужна країна як США, і нам потрібна", - сказав Путін.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні Обама назвав помилкою Путіна те, що він розглядає НАТО і ЄС як загрозу російській владі.