RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Нові втрати Путіна в Сирії: в мережі вказали на незвичайне

У соціальних мережах піддали сумніву версію Міністерства оборони Росії про загибель російських льотчиків, які перебували на борту вертольота Мі-25, який був збитий в Сирії.

Заяву російського військового відомства з приводу збитого вертольота оприлюднило ТАСС.

"8 липня російські військові здійснювали контрольний політ, коли великий загін бойовиків "Ісламської держави" атакував позиції сирійських військ і, прорвавши оборону, стрімко просувався вглиб району, створивши загрозу захоплення пануючих висот. Екіпаж отримав запит від сирійського командування угруповання на вогневе ураження бойовиків. Командир екіпажу Ряфагать Хабібуллін прийняв рішення атакувати терористів. Грамотними діями російського екіпажу наступ терористів було зірвано. Витративши боєкомплект, при розвороті на зворотний курс, вогнем з землі вертоліт був підбитий терористами і впав в районі, підконтрольному сирійської урядової армії", — заявили в Міноборни.

Дивацтва в цьому оповіданні виявив московський блогер Руслан Левієв, відомий розслідуваннями причетністi російських військових до збройного конфлікту на Донбасі.

"Ви тільки вдумайтеся в цю версію: інструктори, без учнів на борту, здійснювали обліт (обкатку) чужого Мі-25 над зоною бойових дій", — дивується блогер у своєму Twitter.

"Я думаю, що наші пілоти все ж не настільки ідіоти, якими їх уявляє МО РФ", — додав Левієв.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що вертоліт з Хабібулліним і Долгиним на борту був збитий в ході виконання бойового завдання. За інформацією джерела журналістів, мова йшла про російський вертольот Мі-35 (більш нова модель Мі-24), а не про Мі-25 (експортний варіант Мі-24). Він також зазначав, що тіла загиблих членів екіпажу були з боєм евакуйовані з місця падіння машини і доставлені у розташування російської військової частини.

Як повідомляв "Апостроф", 24 червня в білоруському місті Гродно поховали 42-річного військовослужбовця, який загинув під час військової операції Росії в Сирії.