RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У НАТО оцінили ймовірність широкомасштабного нападу Росії на Україну

Британський політолог, науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Джеймс Шерр вважає, що ймовірність широкомасштабного нападу Росії на Україну не настільки велика, як її намагаються представити.

Про це Шерр заявив на експертному форумі, який проходить у рамках саміту НАТО у Варшаві, передає його слова кореспондент "Апострофа"

На думку британського політолога, Росія абсолютно не розуміє ситуацію, яка склалася. "Кремль розраховує, що затягування конфлікту на Донбасі призведе до появи в Україні сил, які будуть вимагати від Петра Порошенка досягнення компромісу на умовах Росії. Але за великим рахунком, гра за правилами Кремля призведе до втрати Україною суверенітету. Це загрожує таким обуренням українського народу, що ніякий уряд не піде на цей крок", - пояснив Джеймс Шер.

При цьому, британський експерт підкреслив, що широкомасштабна агресія з боку Росії хоча і є малоймовірною, але аж ніяк не неможливою, якщо не будуть вжиті заходи щодо стримування Росії, як всередині України, так і за її межами.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у Варшаві розповів, як будуть створюватися нові батальйони військ НАТО до кордонів РФ.