RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Росії запекло сприйняли перші підсумки саміту НАТО

Росіяни запекло сприйняли ухвалене в ході саміту НАТО рішення про розгортання батальйонів в країнах Балтії і Польщі, запуск системи ЄвроПРО і багатонаціональну присутність у чорноморському регіоні.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, зокрема, заявив, що лідери держав-учасників Альянсу домовилися оголосити про початковий рівень операційної готовності системи протиракетної оборони НАТО в Європі, передають "РИА Новости".

"Це означає, що кораблі ВМС США, що базуються в Іспанії, радари в Туреччині та системи перехоплення в Румунії зараз можуть працювати узгоджено під командуванням НАТО і її контролем", — сказав він.

"Ми домовилися сьогодні про те, що ми називаємо адаптованою передовою присутністю на Південному Сході, це ґрунтується на румунсько-болгарській бригаді, це надасть рамки для розширеного тренування сил НАТО. Буде (забезпечена) багатонаціональна присутність в рамках цієї румунсько-болгарської бригади. Буде більше сил, більше присутності в південно-східній частині союзу", — сказав Столтенберг.

Свою думку з приводу підсумків саміту НАТО росіяни висловлюють у коментарях до цієї новини.

Як повідомляв "Апостроф", у підсумкових документах саміту НАТО у Варшаві не буде ніяких проривних рішень у підтримку України.