RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилося відео з моментом знищення вертольота з російськими військовими в Сирії

У мережі з'явилося відео, на якому показано, як в Сирії збили бойовий вертоліт, на борту якого перебували російські льотчики-інструктори.

Відео опублікувало російське видання lenta.ru.

"На відеозаписі чітко видно, що вертоліт Мі-35М отримав попадання в хвостову балку, з подальшим переходом в неконтрольоване обертання і падінням. Перед попаданням вертоліт вів вогонь, виконуючи бойове завдання. На відеозаписі видно також другий вертоліт аналогічного типу", — наголошується в коментарі до відео.

Нагадаємо, раніше міністерство оборони РФ повідомило про знищення бойовиками сирійської вертольота Мі-25 (експортна версія Мі-24), який облетувався російським екіпажем. Разом з тим за повідомленням джерел російського ЗМІ, збитою машиною був вертоліт Мі-35М, яким керував екіпаж у складі льотчика — полковника Ряфагата Хабібулліна, командира 55-го окремого полку армійської авіації та льотчика-оператора — лейтенанта Євгена Долгина.

Як повідомляв "Апостроф", бойовий вертоліт, на борту якого перебували російські льотчики-інструктори, був збитий в Сирії нібито з американського важкого протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) TOW.

У соціальних мережах піддали сумніву версію Міністерства оборони Росії про загибель російських льотчиків, які перебували на борту вертольота Мі-25, який був збитий в Сирії.