RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося пояснення дикому ажіотажу навколо Pokemon Go

Журналісти проаналізували успіх гри для смартфонів Pokemon Go, яка є спільним проектом Pokemon Company, що на 32% належить Nintendo, і Niantic – підрозділу Alphabet, материнської компанії Google.

Гра з 6 липня була доступна в США, Австралії та Новій Зеландії, і, за інформацією джерел, через кілька днів з'явиться і в інших регіонах, включаючи Європу та Японію, передають "Ведомости".

Відзначається, що сама гра безкоштовна, але доповнення до неї необхідно купувати. Так, пристосування для лову анімованих персонажів продаються за ціною від $1.

За даними аналітиків з App Annie, в перший же день після виходу Pokemon Go ця гра стала чемпіоном серед мобільних додатків за кількістю завантажень і по виручці в країнах, де вона була представлена. Аналітики з SimilarWeb вважають, що Pokemon Go на платформі Android незабаром може обігнати Twitter за кількістю користувачів в США.

Ідея гри, яка вже викликала світовий ажіотаж, з'явилася три роки тому у співробітників Nintendo і The Pokemon Company. Тоді вони затіяли співпрацю з Google на 1 квітня, запустивши жартівливий конкурс Pokemon Challenge. Однак жарт переріс у справжній ігровий проект з елементами доповненої реальності, передає ain.ua з посиланням на WSJ.

У Niantic Inc, що належить Google, вже був досвід розробки масової AR-ігри Ingress, яку за три роки скачали більше 14 млн разів. Влітку 2015 року стало відомо, що Niantic відокремиться від Google і стане незалежною компанією. У жовтні минулого року ігрова компанія оголосила, що отримала $20 млн інвестицій від The Pokemon Company, Google і Nintendo і працює над Pokemon GO. Юридично гра стала спільним проектом Niantic і The Pokemon Company, де Nintendo належить 32% акцій.

Перше тестування нової гри почалося в березні з Японії. Механіка Pokemon GO реалізувала мрію молодості всіх тих, хто дивився оригінальне аніме. Гравці, завдяки мобільному додатку, можуть перетворитися в тренерів покемонів, блукаючи околицями реального світу в пошуках віртуальних кишенькових монстрів, б'ючись з іншими тренерами і розвиваючи своїх підопічних.

За останній тиждень у тренерів покемонів перетворилися мільйони людей. Pokemon GO, за даними сервісу SimilarWeb, за популярністю в США вже обійшов дейтинговий додаток Tinder: воно встановлено на 5,16% всіх Android-пристроїв у Штатах проти 2% у Tinder. Ймовірно, покемони вже популярніше ніж Twitter: за станом на 8 липня додаток сервісу відкривали 3,5% Android-користувачів США щодня, а Pokemon GO — 3%. З огляду на лавиноподібне зростання популярності гри, покемонів напевно вже ловлять охочіше, ніж пишуть в Twitter. У середньому, користувачі проводять в Pokemon GO по 43 хвилини в день, що перевищує показники WhatsApp, Instagram, Snapchat і Messenger.

Така одержимість вже призвела до безлічі забавних і не дуже випадків. Наприклад, дівчина, яка шукала біля води рідкісного покемона, виявила в річці труп. Захопленість грою, незважаючи на попередження у самому додатку, стала приводом для багатьох травм і зіткнень з предметами та іншими людьми через неуважність. Хоча деякі користувачі стверджують, що гра допомагає поліпшити їм психічне здоров'я.

Pokemon GO також спровокував зростання відвідування пам'яток архітектури, музеїв та історичних місць, оскільки там знаходяться ігрові станції PokeStop. Користь з цього витягли навіть грабіжники. На PokeStop можна розміщувати тимчасові модифікації, які залучають диких покемонів. Вони в свою чергу принаджують юних тренерів зі смартфонами. Засівши в тихих, малолюдних місцях неподалік від PokeStop, два зловмисника з Міссурі відстежували місцезнаходження інших гравців в додатку, а потім "віджимали" у них дорогі телефони.

Як повідомляв "Апостроф", в пост-апокаліптичній грі "На краю світу" виявили білборд із збіглим екс-президентом України Віктором Януковичем.