RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Катастрофа MH17: з'явилися фото унікального експерименту в Україні

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) разом з представниками Міністерства юстиції України провели натурний експеримент з розслідування катастрофи рейсу MH17 над Донбасом.

Як передають "Новини Донбасу", міжнародною спільною слідчою групою було вирішено провести натурний експеримент (арена-тест) для практичного дослідження технічних причин катастрофи літака. Як зазначили у відомстві, повноцінний натурний слідчий експеримент був реалізований в Україні вперше.

"Аналогів подібних експериментів на території нашої держави досі не проводилося, і лише співпраця українських та іноземних експертів дозволила втілити задум у життя", - йдеться в повідомленні.

Провели експеримент у Павлограді на Дніпропетровщині, де заздалегідь було підготовлено все необхідне для моделювання такого вибуху, який стався з літаком рейсу "МН17".

Для того, щоб провести арена-тест, були виділені оригінальні бойові ракети з комплексу "Бук". Модель кабіни пілотів і елементи обстановки розміщувалися на двох окремих досліджуваних майданчиках. На тій самій локації експерти встановили і налагодили роботу фото-відео коштів і 3D сканування об'єктів.

Під час реалізації експерименту фахівці візуалізували вплив вибуху бойової частини і ракети в корпус літака, визначили область розльоту вражаючих елементів бойової частини і ракети, кількості і щільності покриття ними кабіни пілотів, що моделюється, і досліджували зміни траєкторії польоту вражаючих елементів після їхньої зустрічі з корпусом літака.

Дані, отримані за результатами експерименту, будуть використані для уточнення місця пуску і траєкторії ракети, якою був збитий Боїнг-777.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соцмережах опублікували фотографію частини ракети зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого імовірно в липні 2014 року був збитий у небі над Донбасом Boeing 777 Малайзійських авіаліній рейсу MH17.